Curcubeu de bijuterii handmade

Nu ştiu tu, dar eu, iubesc bijuteriile handmade. Bine, nu numai cele făcute la mână, dar toate. Că de aia mi-s femeie. Am scris de mai multe ori despre asta
Iubesc tot ce-i făcut de mână, admir şi-ncerc să promovez, aşa cum pot, pe artiștii care mi se adresează.
opere de artă sunt lucrurile care ies de pe mâna lor, de aici şi numele de artişti. 
Cum am mai spus, am şi eu nepoate care sunt pasionate de lucru manual, bijuteriile ocupând un loc de cinste, natural!
Sunt în posesia multor obiecte preţioase de acest gen. Cerceii sunt favoriţii miei în absolut.
Asta pentru că am 5 găuri în urechi. 
Da, aşa cum ai auzit. Am 3 găuri în urechea stângă, şi 2 în dreapta. Făcute în vremuri apuse, cred că aveam vreo 15 ani. Nu cred că ai miei au băgat de seamă vreodată. Cel puţin, nu mi-au spus nimic, niciodată. E drept că nici nu apar cu 50 de cercei într-o ureche. Nu vreau să risc să mă repudieze. Pfff.
Port 5 cercei în fiecare zi şi când ies, 7.
--- Îţi dai seama de câte perechi am nevoie? 
Mereu sunt în căutare de noi modele. Îmi place să diversific şi ador culorile cât mai vii!
Cred că ai observat din fotografiile şi vlog-urile mele.


Am rugat-o odată pe una dintre nepoatele mele (cea care mi-a dăruit vreo 8 perechi de cercei, până acum, + alte minunăţii), să-mi arate în cât timp face o pereche de cercei, ce instrumente îi trebuie, şi cât costă materialele.
Pfff. Mi-a arătat o cutie plină ochi cu materiale sclipitoare şi mi-a făcut rapid o pereche de cercei din câteva mărgele ce i-am adus eu.
Am rămas impresionată de răbdarea, dibacitatea şi talentul de care a dat dovadă. Instrumenţele, nu instrumente, abia se văd. Greu să le mânuiești. Pentru unele îţi trebuie lupă!
E o muncă minuțioasă, frate! Şi câtă imaginaţie! De iubire/plăcere nu mai spun!
Nu mulţi ar fi capabili de aşa ceva. Eu nu aş avea răbdare, am încercat de câteva ori, dar am lăsat totul baltă după 30 de minute. Am şi-acum o cutiuţă cu opere neterminate. Pfffff. Trist.

Green, culoarea mea preferată, pentru cine nu a înţeles. :D
Însă cel mai mult m-a impresionat costul materiilor prime, ca să zic aşa. Scumpe, bre, scumpe rău. Mai ales dacă-s de calitate. Şi-am întrebat-o dacă merită.
Şi-atunci mi-a răspuns cu emoţie:
--- Categoric! Numai să văd bucuria din ochii celei care primeşte cadoul de la mine, şi merită.
Timpul ce investeşti într-o bijuterie, este variabil. Poate dura 15 minute, cum poate dura ore!!! Unele chiar zile! Depinde de foarte mulţi factori. Cât de complicate sunt modelele, sistemul de prindere, calitatea materialelor, etc.

Uite ce detalii am găsit pe magazinul Velbi.ro, plin ochi cu bijuterii handmade care mai de care mai atrăgătoare. Toate făcute de nişte fete frumoase, talentate şi foarte muncitoare. Evident, made in Ro! Şi eu susţin economia română şi creatorii români.
Optime idei de cadouri pentru femei sensibile, speciale, deosebite (mame, prietene apropiate, iubite, cumnate, surori, colege, etc.)
Dacă eşti bărbat şi n-ai cui să-i dai, dă-mi mie, nu refuz. :D

De exemplu:
Bijuteriile quilling sunt realizate cu tehnica quilling, cunoscuta încă din secolul XVIII, care constă în rularea, lipirea şi modelarea unor fășii de hârtie, pentru a obține diverse forme.
Bijuteriile din lemn sunt pictate în acuarela şi lăcuite.
Bijuteriile din plexiglass si cele din piele sunt proiectate pe calculator şi decupate cu laserul, fiind finisate manual. Şi tot aşa.

Ce drăgălaşi! Ador delfinii!
Am petrecut mult timp pe site, şi m-am îndrăgostit de foarte multe modele. Am descărcat unele imagini, să vezi şi tu la ce mă refer.
Era de aşteptat, nu?!

Părerea mea este că multe femei iubesc bijuteriile handmade  pentru că nu sunt făcute în masă, şi fiecare în parte are ceva care o defineşte şi o face specială.
Poate istoria, poate creatorul, destinaţia... .
--- Nu-i aşa că sunt delicioase?!!!


**
Daca ai apreciat, te rog da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea.
Dar mai ales nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.

Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.

PS Din nefericire, artista care se ocupa cu producerea acestor opere de arta a decis sa renunte pentru ca nu era rentabil. Link-ul nu mai functioneaza. Cum o inteleg. Mare pacat.
Las articolul ca o amintire.

Post a Comment

2 Comments

  1. sant superbe,le-as cumpara pe toate....stiu ce munca imensa depun persoanele care le creeaza,adevarate opere de arta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevărat. Sunt superbe! E o muncă care cere multă răbdare. Mulţumesc.

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>