Bucurii din cutia de pantofi

Crăciunul e foarte aproape și toată lumea se gândește deja la ce să cumpere, ce să dăruiască, cum să se îmbrace și ce să pună pe masă
Da, bineînțeles, cei care au o familie și cei cu un venit. Mulți am pus deoparte de luni de zile ceva bănuți pentru a face din Crăciun o sărbătoare a bucuriei.
Dar copiii din familiile sărace, sau cei care nici măcar nu au părinți, la acei copii cine se gândește? Cine le face un cadou, cine vrea să le facă o surpriză și să le pună sub brad un pachețel cu ceva?!
Veți fi surprinși să aflați că se găsesc și oameni care fac asta. Nu am nume să dau, nu le cunosc, dar mi-a ajuns la urechi despre o inițiativă numită Shoebox.ro, care înseamnă literar: cutia de pantofi (da, cred că știai). Începută în 2007 de o familie cu inimă mare. Familie ce pur și simplu a început din dorința de a-și învăța copilul să dăruiască din lucrurile lui.
Într-o cutie de pantofi au pus lucruri, jucării, chiar și alimente, DAR nu perisabile (care se pot strica) și le-au dăruit unor copii nevoiași. De atunci, în fiecare an au făcut același lucru vorbind și răspândind vestea în tale manieră ca mai mulți copii să beneficieze de bucuriile unui Crăciun „în familie”.
Și-acum inițiativa a devenit națională, ba mai mult, chiar internațională.
Nu toată lumea e insensibilă la strigătele de ajutor.
M-au emoționat profund și-am decis că voi răspândi și eu vestea. Poate și alți oameni vor considera că e un lucru bun și vor dărui unor copii din surplusul pe care îl au.
Acest lucru îl putem face toți. 
Alegeți vârsta și sexul unui copil și apucați-vă de treabă. Este foarte ușor. Trebuie să împachetați și să duceți cutia la locațiile anunțate pe site. De acolo se vor ocupa voluntarii cu inimă bună.
Găsiti toate explicațiile necesare pe site-ul și blogul Shoebox.ro și mai jos.
Cum putem ajuta, ce putem face, în ce consistă, de ce avem nevoie?
Nimic mai simplu
  • O cutie cu pantofi, de mărimea care vreți
  • Hârtie de împachetat cadouri
  • Foarfecă/cutter
  • Timp și ceva bani pt cumpărături. Fiecare dintre noi poate decide cât și ce să cheltuiască. Sau poate aveți în casă lucruri în perfectă stare ce vreți să dăruiți.
Învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casă si poți dărui. De exemplu
  • dulciuri (ex. ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (banane, portocale, iaurt) 
  • articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva 
  • jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului 
  • produse de igiena personala: perie si pasta de dinți, săpun, șampon, gel de dus, absorbante  fetele au mare nevoie de așa ceva) 
  • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber sa pui datele tale de contact și să păstrați legătura si pe viitor) 
  • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciula, ciorapi groși, mânuși sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care sa arate bine, sa nu fie rupt, pătat sau deteriorat 
  • poate o lumânare parfumată care sa le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii sa facă vreo isprava… Lumânarea nu trebuie sa fie neapărat ceva „fancy”, ci una „folosibilă” (multi dintre ei NU au nici măcar curent electric) 
  • orice alt cadou de care știți ca s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor, etc. etc. etc!
Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta si sexul pentru care aveți pe inimă să cumpărați ceva.
Oriunde v-ați afla puteți ajuta. 
ATENȚIE: Nu duceți lucruri voluminoase, doar ce încape în cutia pe care ați ales-o și numai până pe 13 decembrie.

Dacă ai citit și vrei să participi la această inițiativă, îți mulțumesc în numele celui care va beneficia. Ești un om bun!

Post a Comment

0 Comments

>