Alergiile şi uleiul de măsline

(ATENŢIE: nu mă refer la intoleranţele alimentare).

Până acum câţiva ani (7 circa) nu probasem o alergie pe propria piele şi mă simţeam foarte recunoscătoare pentru că aveam un aşa mare noroc.
Apoi am început să am dureri în gât permanent. Mergeam la doctor şi-mi spunea că nu am nimic, dar eu nu puteam înghiţi. Apoi îmi lăcrimau ochii non stop şi mă pişcau îngrozitor. Mă frecam să mi-i scot afară din orbite. Parcă aveam nisip în ei şi-am intrat în panică: să vezi că am cine ştie la ochi.
Fac un control, nimic.
Dar când am început să strănut de câte 5-7 ori consecutiv, 2-3 ore pe zi... şi când a început să-mi curgă şi nasul m-am gândit că e o alergie la ceva. Dar nu m-am mai dus la medic.

Iarna nu am probleme. Imediat ce încep să înflorească florile/să crească iarba începe şi coşmarul. Dacă stau în apartament (în oraş) nu am nimic, decât dimineaţa. Parcă sunt răcită non stop. Am vocea aia răguşită şi sinusurile blocate, strănut şi câte 2-4 ore, îmi curge nasul îngrozitor. Consum 5-6 pachete de batiste nazale, dar e nimic pe lângă ce simt când sunt, pe câmp/în grădină= în mijlocul naturii. Acolo cum pun mâna pe o buruiană/plantă cum încep să strănut încontinuu. Mă doare capul, gâtul, ochii mă ard, îmi lăcrimează, etc. Îngrozitor. Anul trecut am început să iau antihistaminice (tip Claretine, dar altele care costă ceva mai ieftin. Principiul activ= Loratadine) în fiecare seară; dar numai când sunt la ţară. Funcţionează!!! Pfiu.

Fiind o persoană care crede în remedii naturale, mi-a fost greu să mă dau bătută şi să recurg la medicinale „obişnuite”, dar n-am avut încotro. Pentru că am încercat de toate, vreme de 6 ani. Degeaba. Ceaiuri din fel de fel de plante, tincturi, uleiuri, integratoare, etc.etc. Nimic nu a funcţionat în afară de medicamentele comune. Bine şi aşa... că eram să mor de vreo 3 ori. Nu mai puteam respira deloc şi o pastilă şi-a făcut efectul într-o oră, circa. Mi-a salvat viaţa.

Zilele trecute, o soră de-a mea, pasionată de homeopatie (mai ceva ca mine) mi-a zis să încerc să încerc cu ulei de măsline extras la rece. Eu credeam că trebuie să-l beau. Dar nu. Am început să-l folosesc şi pot să zic că FUNCŢIONEAZĂ. Am aşteptat câtva timp să fiu sigură. De aia scriu acum.

Te rog să împarţi acest articol cu toate persoanele pe care le cunoşti, poate va fi de folos cuiva.


Mă adresez acelor persoane care nu au probleme foarte mari: cum ar fi mâncărimea ochilor, durerea în gât, dar acelora care strănută şi le curg nasul. Cei care sunt alergici NU FOARTE TARE la: praf, făină, parfumuri, etc. (Şi nu au probleme mai grave care necesită tratament medicamentos) pot reducele sintomele considerabilAtât.
Aceştia pot pune în aplicare, cu încredere, metoda următoare:

În fiecare dimineaţă, imediat ce te trezeşti, iei cu (ungi) degetul mic(sau cu indicele/arătătorul) puţin ulei de măsline presat la rece şi-l introduci în fiecare nară ungând (pe cât posibil) per total interiorul nării. Procedezi la fel cu ambele nări şi-ţi garantez că nu vei mai strănuta şi nu-ţi va mai curge nasul. Poţi folosi şi un beţigaş pentru curăţat urechile. Cum vrei.

Personal imi ung cu ulei genele, ploapele in fiecare seara sau dimineata. Atentie ca intra in ochi si e enervant rau

Cel puţin, la mine funcţionează de minune. (Dar numai când sunt la oraş. La ţară printre buruieni iau şi pastile, deocamdată). Nici acum nu-mi vine să cred. Parcă m-am născut a doua oară!!! Mă simţeam îngrozitor din cauza strănuturilor.
Cine nu ştie: nu opri niciodată un strănut (îţi nasul cu mâna şi strănuţi „în interior”... o explicaţie cam aiurea dar cred că ştii la ce mă refer), poate să-ţi explodeze ficatul, splina, apendicele. Nu ştiu unde naiba am citit. În public este foarte antipatic şi deranjant.

Pentru mai multă practicitate (şi igienă) pui puţin ulei într-o sticluţă de esenţă (de exemplu) (pe care o vei conserva separat de uleiul pe care îl foloseşti la mâncare) şi-n fiecare dimineaţă, IMEDIAT ce te-ai trezit ungi degetul cu ulei şi-l introduci în fiecare nară, întinzând pe toată suprafaţa nării (interior). Se înţelege, nu? Nu fac poze că mi se pare cam dezgustător procedeul, dar dacă vrei să te simţi mai bine, nu vei da importanţă acestui fapt.

Înainte de a ieşi din casă uită-te în oglindă, să vezi dacă nu cumva te-ai uns şi pe faţă. Eu am păţit-o. :D Uleiul de măsline se vede grozav la lumină... parcă ai fi un pisic care a lins din oala cu smântână.

Să respiri uşor îţi doresc!

Ps: Dacă ai probleme grave ADRESEAZĂ-TE unui medic. Nu te lua după ce zic alţii. Nu-ţi recomand să ai încredere în ce citeşti dacă e în joc sănătatea ta.
Ps 2. Nu sunt medic şi vorbesc doar din experienţa mea. 

**
Daca ai apreciat, te rog da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea.
Dar mai ales nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.

Image from All Free download


Post a Comment

11 Comments

  1. cand imi aduc aminte ca am fost racita o luna... si am bagat pastile in mine si nu-si mai faceau efectull... oo doamne

    ReplyDelete
  2. eu tusesc maxim parca as fi tebecista

    ReplyDelete
    Replies
    1. Măi, tu eşti mai senisbilă aşa. Sigur nu ai vreo alergie? Te-ai testat?

      Delete
  3. Eu sunt alergic ca soare. Daca ma uit la el sranut incontinuu . Dar asa norma imi curge nasul si stranut din10 in 10 minute.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu sigur daca e o gluma sau nu. Unii oameni sunt mai hazlii din fire. Fara indoiala nu esti alergic la soare. :D

      Delete
  4. Subsriu la comentariul Anonim. Si eu sunt alergica la soare, si nu e o gluma. Ii zic alergie pentru ca se manifesta prin stranutat continuu, dar nu din 10 in 10 min ci aproape continuu, si daca stau la soare (mai ales dupa ce ies dintr-o incapere) poate sa ma tina si jumate de ora.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi cer scuze daca raspunsul la comentariul de mai sus, a dus pe cineva in eroare, dar chiar am crezut ca e o gluma.
      Din cate stiu, alergia la soare se manifesta prin eruptii cutanate. Soarele provoaca stranuturi din cand in cand. Eu zic sa fii atent/a cat de des se intampla si poate ai un altfel de alergie: la polen de exemplu, care se manifesta prin stranuturi (si altele, simptomele difera de la persoana la persoana). Unele persoane stranuta dimineata (alergie la acari), cand se trezesc, altele cand ies afara, la soare. Ori, pur si simplu, nasul tau simte nevoia sa se curete de ceva. Dar inca nu am auzit/citit de alegie la soare care se manifesta prin stranuturi. Multa bafta si sper ca aceste stranuturi sa nu-ti creeze prea milte probleme. Incearca uleiul de masline, ungi narile inainte de a iesi din casa. Unii oameni folosesc metoda cu mult succes.

      Delete
  5. Am o rană la nas îngrozitoare.Intro seară miam uns mara bolnavă cu ulei de măsline...reacția mea a fost...ALELUIA
    nu mai simt usturime.Sper să ajute

    ReplyDelete
  6. Mă bucur foarte mult că te-a ajutat uleiul de măsline. Mulțumim de mărturie. În mod sigur are să fie de folos altora.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar ieste foarte bun am fost operata de senozita de un an si am probleme cu sinusurili cand ie frig si a anceput sa ami vina din nara dreapta sance dar foarte putin si meam dat cu ulei de mazline si ieste chiar foarte bun

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>