Dragoste la prima vedere


Am vorbit de multe ori despre dragoste, dar sunt atât de multe de spus că nu mi-ar ajunge o viaţă.
Mulţi nu ştiu ce-i dragostea. Nu sunt de condamnat. O confundă cu infatuarea sau cu pietenia. Unii cred că iubesc când îşi dau seama că nu pot trăi singuri... Alţii „iubesc” din interes. Şi câte şi mai câte.

Acum câţiva ani (în Italia fiind) aveam o prietenă foarte bună. Era frumoasă, deşteaptă, cu mult sex appeal. Nu ieşea niciodată cu nimeni deşi era foarte curtată. Ar fi putut avea pe orişicine.Vorbeam deseori despre acest lucru şi-mi mărturisea, cu multă suferinţă:
--- „De ce să ies dacă nu iubesc?! Să pierd timpul? Să-l fac pe el să piardă timpul?! Nu are niciun rost. Cred că am inima de piatră.”
Cunoscându-i istoria nu m-a mirat deloc concluzia asta. Oricine ar fi avut inima de piatră după câte i se întâmplaseră.
Eu când iubesc, iubesc din prima. La prima vedere. Fără să ştiu cine şi cum. Pot să iubesc şi fără să fi întâlnit persoana în realitate. Şi nu din poză, dar din vorbe. Fără baze. Chestiune de feeling. Şi nu vorbim de atracţie fizică. Am mai amintit. Ori totul, ori nimic. Şi este absolut teribil! Un coşmar. Cea mai mare frică a mea a fost (şi este) să mă-ndrăgostesc de un criminal. Am avut noroc până acum.

Mulţi susţin că iubirea adevărată apare cu timpul, numai după ce doi se cunosc foarte bine.
Nu ştiu ce să zic. N-am experienţă. Bănuiesc că această iubire are mai multe şanse de izbândă. Atunci... de ce totuşi aşa de multe divorţuri?! S-au îndrăgostit toţi la prima vedere, fără baze?!

--- Care e dragoste adevărată? Nu există o explicaţie precisă. Câte idei s-au spus, sunt toate subiective.
--- Cât durează/ţine? 2 ani. Nu sări pe mine, s-au făcut studii aprofundate. Totul bazat pe fapte empirice.
--- Există iubirea eternă? Da.
--- Poţi să iubeşti aceeaşi persoană toată viaţa ta? Eu zic că da, dacă mori după câţiva ani. Sunt ironică, evident. Sper să nu consideri că-s „morboasă”.
Altcineva afirmă cu ironie și cinism „Normal că poţi să fii veşnic îndrăgostit... dar de mai multe persoane de-a lungul vieţii.”

Eu una... ştiu doar atât: „Când iubeşti totul ţi se pare posibil”, dar când vezi cât de mult te scoate din sărite ai vrea să ai inima de piatră. :D Depinde numai de tine cât de mult eşti dispusă să suporţi. 

Limita mea este destul de joasă. Am iubit prea mult timp pe cine nu trebuia. Am dat prea mult cui nu merita NIMIC. Este nedrept, însă cu inima nu te joci. 

Post a Comment

0 Comments

>