Concursuri şi noroc

Concursuri, câştiguri, expectative şi realitate.

Aşa cum am amintit în acest articol (Loto) am câştigat un set de enciclopedii.

Hai să povestesc cum s-a întâmplat minunea. Pentru că e o minune adevărată. N-am câştigat nimic altceva, până acum, deşi am participat la mii de concursuri.
Înainte de Crăciun (2012) am cumpărat nişte plicuri cu praf de copt marca „Dr Oetcker”. Acasă, am văzut cum era imprimat pe setul de 5 o maşină şi cuvântul „concurs" mi-a „sărit urgent în ochi".
Hopa...
---Ia stai, mă, să particip şi eu. Nu ştiu, am aşa un presentiment că voi câştiga maşina de pe pachete. :D
Mda... am trimis codul, datele, am postat şi o fotografie, dar nimic.
--- Ei pe naiba, ştiam că n-am baftă. :D
După câteva zile mă duc din nou la cumpărături şi de data asta cumpăr un alt pachet de praf de copt, special pentru concurs. Ajung repede acasă, introduc datele şi-mi apare:
Felicitări, ai câştigat un set de enciclopedii, introdu datele etc....”.
Am probat un mare sentiment de bucurie, dar în acelaşi moment, NAIBA (că numai el putea să-şi bage coada) mă pune să verific ce alte premii erau în joc. Aşa că mă uit şi citesc: 3 aparate de fotografiat, 3 mixere de bucătărie şi evident, maşina.
 Mă'... nu ştiu cum să zic, dar am simţit o ciudă incredibilă.
--- Fir-ar să fie! Din toate lucrurile am câştigat pe singurul inutil!
Şi acu', nu mă judeca! Aşteaptă... nu sări la concluzii pripite! :D
Iubesc cărţile (cine mă urmăreşte ştie), mai mult decât orice!
Dar, la naiba, am mare nevoie de un aparat de fotografiat. Că ăsta, ce am, face multe figuri şi, sigur, mă lasă în curând. Un mixer la fel; cel pe care îl am e vechi, unul de rezervă ar fi fost super.
De maşină ce să mai spun? Iubesc să conduc. În Italia mă trezeam noaptea (asta când nu avem 3 servicii într-o zi şi reuşeam să dorm şi eu câteva ore. :D) şi mergeam, de nebună, pe câmpuri. Trăiam un sentiment de pace şi bucurie interioară greu de explicat în cuvinte. Deci... maşina era ceea ce mi-aş fi dorit şi aş fi avut nevoie cel mai mult. Am avut una, dar am fost constrânsă să o vând. N-am avut alternativă.

Mi-a fost ciudă, recunosc. Dar după câteva momente, m-am simţit copleşită de o ruşine fără margini. Un sentiment de vinovăţie mi-a invadat simţurile şi mi-au dat lacrimile!
--- Am câştigat ceva, fără să plătesc, cum este posibil să nu mă simt fericită de norocul ăsta? Cum pot să fiu atât de meschină?

Să nu pofteşti niciodată femeia aproapelui tău şi niciun lucru ce este al lui”. Este a 10 a poruncă a lui Dumnezeu. Păcat capital dacă o încalci. Şi m-am făcut mică mică... dacă ar fi fost o groapă m-aş fi băgat în ea de ruşine. Dar NU frica de iad m-a făcut să văd „neted”, dar raţiunea. M-am jurat că nu o să-i mai permit NICIODATĂ creierului meu să o ia razna în acest fel.

Morală: când câştigi ceva, (fără să munceşti... adică îţi cade din cer) orice ar fi, mulţumeşte-te şi fii fericit. Pentru că, la un anume concurs, sau la altul, au participat, poate, sute de mii de persoane dar ai câştigat (şi) tu!!! Nu te lăsa invadat de invidie, ciudă sau chiar ură (am notat că este foarte comun) pentru cel care a câştigat ceva ce ai fi vrut tu! Nu a depins de el. Nu are nicio „vină”.
Cum am mai spus de multe ori: „Fiecare cu norocul lui”. Dacă a câştigat cineva apropiat, fii fericit pentru el. Nu-l invidia şi nu-ţi schimba comportamentul faţă de el. Nu a făcut nimic împotriva ta.... „aşa a fost să fie”.
Continuă să participi la concursuri şi nu-ţi pierde speranţa... într-o zi, SIGUR, vei câştiga!

Ps. Hai, fii onest şi zi-mi dacă n-ai fi simţit şi tu ciuda asta inconştientă?! Este un sentiment comun (notează, te rog, că nu am zis „normal” dar comun. Sunt 2 lucruri distincte!)
Lumea sare repede la judecat dar nu se uită niciodată înlăuntrul ei. Mulţi au prezumţia că sunt mai buni ca ceilalţi. Este dezolant. Dacă toţi suntem aşa de buni, pe cât ne credem, atunci de ce urâm pe aproapele nostru şi ne bucurăm când i se întâmplă ceva rău?
---Aşa-i trebuie, l-a pedepsit Dumnezeu.
Dumnezeu NU pedepseşte pentru că te-ai rugat tu... ăla e diavolul, omule! Gândeşte-te de 2 ori înainte să te bucuri de răul altuia... căci i se poate întâmpla oricui... ORICE. 

Post a Comment

2 Comments

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>