Propunere indecentă (serioasă)

Dat fiind faptul că sunt într-un fel de pauză „forţată” de la servici, şi, MAI ALES, pentru că nu prea ies (în general), m-am gândit să mă propun/OFER ca partener de dans la nunţi moldoveneşti.

Nu-s extraordinar de talentată, ba chiar o fiinţă foarte „educată” mi-a zis clar și concis că-s „varză” (asta după ce a examinat cu foarte mare atenție poza de alături. „Ai corp de înger, dar la dans ești varză”. Boh. O fi vreun mag ceva, că nu cred să mă fi văzut vreodată dansând. Da, SIGUR, are o minge de cristal în care citește. Ptiu, Doamne, ni s-o-ncrețât chielea pe mine de spaimă. Și ce pisicii mei înseamnă „corp de înger”? Băi... ăsta vede îngeri. Văleu!).

Da' nu-s, pe bune. Cumnata mea (dansatoare expertă) nu e de acord, şi dacă ea zice că „le am”, eu o cred. Mă pricep... binişor, dar nu iubesc să mă dau foarte în spectacol. Oricum, nu o să vă fac de râs cu dansuri din buric sau tremurate. 
Sunt un pic ruginită-n perioada asta. Nu dansez de ceva vreme şi cum nu eram expertă, sper să nu fi uitat. Nu... n-am cum: e ca mersul pe bicicletă. :) Nu se uită niciodată.

Așadar, bărbați sau femei (n-am preferințe) dacă aveți de mers la o nuntă şi nu aveți partener, contactați-mă. Știu şi eu ce nasol e să mergi la nuntă şi să stai ca o statuie pe scaun, singur cuc. Să n-ai cu cine schimba o vorbă... că nu cunoşti pe nimeni şi toţi sunt cuplaţi. Coşmar. NU MAI VREAU!!!

Uitați-vă o țâră la poza mea (de la o nuntă) şi dacă credeți că nu vă e rușine cu mine, îndrăzniți să mă invitați. (Rochia aia n-o mai am.. dar ce bine-mi stătea cu ea... uhhh. :D) Dacă n-am planuri în acea zi/seară specifică, merg cu mare plăcere.
Acum nu ştiu ce o să înţelegeţi voi, dar „mă oferSTRICT ca partener la nuntă sau/şi de dans (biserică/cununie civilă/etc.).

Să nu care cumva să vă treacă prin cap că aş fi „un fel” de escortă sau mai rău. Că nu-s bre, şi n-am să fiu în ruptul capului. Prefer să mânc tăciuni.

Ideea mi-a venit vorbind cu draga mea cumnată.
Recunosc totuși că nu sunt mare amatoare de nunţi, mai precis: le detest!
Dar dacă e să fac un bine cuiva care n-are partener, atunci merg cu drag. :D

Nu e o glumă/ironie/sarcasm etc., sunt chiar foarte serioasă. M-am cam săturat să stau închisă-n casă şi cică „ieşirile" fac bine minţii. O fi... nu mă pricep. Dar eu, mintal, mă simt foarte bine şi aşa! 
Câteva precizări finale:
  • Sunt din Locuiesc (de fapt) Roman/Neamţ, moldoveancă get-beget, şi prefer nunţile cu specific moldovenesc. Că-i la ţară sau la oraş, nu-i bai, numa' să nu fie pe undeva prin Bucureşti (că nu cunosc oraşul şi nu-s fan metropole). Dar dacă ai avion particular, atunci poa' să fie şi-n America (I speak a very good English, bre!).
  • Vorghesc moldovineşti (curat) dar şi româneşte, pi buni. Cam stâlcit, dar cred că se-nţelege destul. :D Şi italiană. Asta ultimă limbă (cred că) o vorbesc mai bine decât româna. :D
  • Mă adaptez rapid la orice ambient/persoană/atmosferă/blogosferă, etc.. Sunt un fel de camaleon. (Versatilă.)
  • Precizez că Nu înţeleg chineză, olteneşte, maramureşeneşte, şi multe alte limbi. :D 
  • Nu beau foarte mult: vreo 2-3 sticle acolo. Whisky sau brandy. Jack Daniel's (învechit vreo 50 de ani) e ok (de ex.) că nu-s pretenţioasă. :D De mâncat nici atât... pot să-mi iau de-acasă nişte ceapă şi brânză de oi. Că devin imposibilă când mi-e foame. Da, da. Nu vreau să risc şi-am decis că o să merg cu sarsanaua plină de ceapă, slană şi mămăligă rece. Înghit în sec deja. O să-mi iau şi nişte căţei de usturoi, că cine ştie ce pofte-mi vin. 
Hmm, ce ziceţi? Nu vă surâde ideea?! Hai bre, că nu vă fac de rușine, promit! 
Aştept invitaţii. Adresa în contact.

Casă de piatră şi Distracţie plăcută, dacă mergeți  la nunți fără mine. Ticăloșilor!!! :D

Post a Comment

6 Comments

  1. Doamne, cat imi place sa aud glasul limbii moldovenesti si stilul sagalnic, glumet al caracterului unui moldovean de-al meu! Am plecat din Moldova cu cateva zeci de ani in urma dar nimic nu s-a modificat in structura caracterului meu de moldovean. Vorbesc, gandesc si inca mai traiesc moldoveneste. Mi-am pastrat nu numai accentul dulcelui grai moldovenesc dar si natura sufletului meu care are aceleasi trasaturi.
    In concluzie, doresc sa o felicit pe aceasta distinsa doamna pentru curajul de a pune pe tapet traiul, traditia si sufletul moldoveanului neaos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc din suflet pentru vorbele frumoase. Mă simt norocoasă şi sunt mândră că-s moldoveancă. Ador graiul/accentul nostru! Sunt fericită să descopăr că şi alţii gândesc ca mine. Mulţumesc încă o dată.

      Delete
  2. auz, matuşî, la câti nunţ ai fost chiematî di când ai pus anunţu' ista? Mamaia ştiii? =))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamaia nu știi, bre. Taci, nu zâ nic. Să nu știe nici pământu. :D Nu m-o chemat nime, bre. Nu-ș și naiba, nu mă iau în serios. Și eu chiar vorghesc serios.

      Delete
  3. codreanu petronela10 February 2014 at 15:08

    tu cand vorbesti serios,lumea crede ca glumesti sau invers.Poate nu este nici o persoana singura,sau poate prefer sa fie singuri si la nunti. eu mis cuplata,bre.Noroc sau soarta,nu stiu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fir-ar, am observat și eu asta. Ei, dar eu mă propun la oameni singuri, care VOR pe cineva. Noroc, soartă, destin, ghinion... cine naiba știe. Asta e și gata. :D

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>