N-am cu cine vorbi...

De ce oamenii simt nevoia să vorbească între ei, să se destăinuie?!

De câte ori nu auzim persoane plângându-se că nu au cu cine vorbi? Femeile, mai ales, spun cu profundă tristețe că n-au cu cine să sfătui. Și (cel mai adesea) este adevărat, din nefericire.

Într-un cuplu, format din femeie și bărbat, femeia este aceea care simte nevoia să vorbească mai mult. De obicei. Asta nu înseamnă că nu sunt și excepții. am cunoscut o groază de bărbați care vorbesc ca niște mori stricate. :D 
Dar femeia este clasica „vorbăreață”. Ea este mai pragmatică și ar vrea să facă mai multe în casă, (ex.), de aceea ar dori să se sfătuiască cu partenerul. 
Deseori, partenerul nu este dispus la dialog... ori pentru că nu este interesat, ori pentru că nu este de acord, ori pentru că-i ajunge ceea ce are = nu mai vrea nimic altceva, (ori e un leneș de prima categorie :D). Dar poate e fericit cu ce are. Și așa apar certurile și plângerile femeii că n-are cu cine vorbi...

Dar cum am scris de mai multe ori: bărbații și femeile sunt entități diametral opuse. Vin de pe alte planete. Tu, ca partener (bărbat sau femeie, depinde de caz) în momentul în care ai decis să stai împreună cu cineva, ar trebui să fii pregătit la astfel de situații. Mda... cine este vreodată?! Poși să-nveți/să te prepari/să studiezi toată viața... Teoria nu este practică. :) 
Ar trebui să te comporți responsabil și să interacționezi, de dragul familiei măcar. Se știe/se zice că este nevoie de foarte mult dialog ca o relație să funcționeze. 
Majoritatea bărbaților fug de dialog... crezând că dacă fug azi, mâine, poimâine, problema va dispărea. Mda... ehi, nu, fraților!!! Aceasta nu dispare, ba dimpotrivă, apar altele. Ce naiba!?

Așa că mai bine ar fi să asculți când cineva îți vorbește, rezolvi (azi, ACUM, nu mâine) și-ți iei de-o grijă. Eviți certuri/scandaluri, nervi, frustrări, insulte, mânie și nevasta nu te mai trimite să dormi pe canapea...

Dacă nu, mai bine stai cu o pisică. Măcar știi din start că ea nu-ți poate răspunde. 
Nu gândesc bine?!
PS. În cazul în care ţi-a plăcut/eşti de acord cu ceea ce ai citit, un like/share la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc.

Post a Comment

3 Comments

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>