Eurovision-ul e aici!!


Azi noapte, până pe la 4, am ascultat cântecele (39) care concurează la Eurovision 2013 (Malmo- Suedia). Hmm. Sincer nu sunt entuziasmată decât de un singur cântec. În afară de al nostru. :D
Voi menţiona exclusiv acele ţări/melodii/video-uri care mi-au făcut „ceva” impresie. Negativă sau pozitivă. Cântecele în limbi ce nu cunosc... hmm, n-au trecere la mine. Nu mă voi pronunţa radical asupra acestora.
Precizez, din nou, dacă mai este necesar, că toate cuvintele de pe acest blog sunt gânduri/reflecţii PERSONALE.

Am vizionat şi video-urile. Uneori un video îţi influenţează incredibil percepţia unei melodii. Unele nu am putut să le vizionez/ascult mai mult de câteva secunde. Sunt impulsivă, ce să fac?! Totuşi, deseori îmi schimb impresiile când insist asupra lucrurilor. Vom trăi şi vom vedea.
Dar gusturile NU se discută!!! Nu?!

1. Încep cu România, natural. Astă seară, Cezar va fi ultimul concurent care va cânta în a doua semifinală. Sper din suflet ca juriul să nu fie foarte obosit, şi nici publicul. Şi să nu fie porniţi împotriva lui Cezar pentru că are eşarfă roz sau „rochiţă” cu decolteu.
Am citit atâtea comentarii negative despre cântăreţ, despre modul lui inedit de a cânta, că mi-a venit să plâng. Mă', ce dracu?! Jur că nu înţeleg. Şi eu am fost oarecum lăsată „mască” de interpretarea lui Cezar dar, să am noroc (:D), dacă nu este extraordinar! Poate să placă sau nu, dar e DEOSEBIT. A muncit de mic şi eu apreciez ambiţia şi interesul. Fie ce-o fi, este unul dintre PREFERAŢII mei. Nu va câştiga?! Dar va face impresie, ceea ce nu se poate spune despre multi alti artişti. Este o briză de aer curat. M-au „şocat” puţin culorile din video-ul făcut special. (Un avion roz sau mov cu stele aurii. E făcut pe calculator??!) Mov, violet, roz... hmm? Vrea oare să ne spună ceva? Şi mi-a cam bătut inima când a apărut Bmw-ul (parcă, nu?!) pe stradă (o Lamborghini albă ar fi avut mai mult efect asupra mea :D).
---„E un gagiu, să vezi dacă nu! Dar nu-l vor arăta direct în faţă” şi când colo... e-o fată!!! Creolă, cu părul lung, frumoasă. Sper că-i româncă. Aşa, de nervi! Zău că l-ar fi ucis cu pietre dacă personajul ar fi fost de sex masculin. Ca şi cum ar fi treaba altora pe cine iubeşte un om în viaţa lui. Meschini.
Am observat că pe You tube, TVR a dezactivat comentariile la video-ul cu perfomanţa lui Cezar. Mi se pare de neconceput că au fost constrânşi să facă asta. Sunt sigură că din cauza extremismului în comentarii. 

2. Melodia Maltei, seamănă incredibil cu o piesă de care nu vreau să amintesc. „Urechiabilă”, dar teribilă interpretarea live. 

3. Cimpoiul Bulgariei... atât mi-a plăcut.

4. Islanda... hmmm, cu peştii asasinaţi. Mă gândesc că, hmm, dar mai bine mă abţin.

5. Mă aşteptam la mai mult din partea Greciei. Alcohol is free??? WTF? N-am înţeles o boabă în afară de "alcohol is free, wiskey" (mi-a plăcut enorm Opa - Giorgos Alkaios= 2010)

6. Îmi place vocea cântăreţei austriece, dar atât.

7. Lituania?!! Nu seamănă extraordinar cu un grup musical faimos?

8. United Kingdom. Bonnie Tyler? Am crezut că cineva „i-a furat numele”. Hmm. Ea îl susţine pe Cezar aşa că îmi este simpatică. Şi oricum este o legendă. Memorabilă. Din nefericire, nu este printre favoriţi (nu vorbesc din punctul meu de vedere).

9. Moldova... hmm. Pozitive comentariile, cam prea. Mai ales de la români. Curios, ştiind cât de „mult" este iubită/apreciată (ironie)  Moldova de către români. Personal, nu am multe de spus. Nu e pe gustul meu. Nici în engleză, nici în română. Îmi place video-ul. Mi-a plăcut Zdob şi Zdup şi Nelly Ciobanu (2009).

10. Italia. Marco Mengoni??!!! No, ti prego!

11. Am lăsat la final cântecul meu favorit: Hold me - Farid Mammadov= AzerbaidjanWOW!Mi s-a făcut pielea măciucă de găină. Mi-au dat lacrimile. Superbe cuvintele, melodia, interpretrarea... Pentru mine el este câştigătorul, dacă nu Cezar. :D

Restul... hmm. Atât.

Un alt lucru ce nu am putut să NU remarc este că dintre toate ţările, România este singura care şi-a discreditat/insultat la sânge propriul concurent. Foarte puţini îi dau o şansă propriei ţări. Asta zice foarte multe despre caracterul „unor" români. Când unul e deosebit, toţi pe el - să-l doboare. Ce rău a făcut acest om? Nici dacă ar fi asasinat 1.000.000 de oameni nu ar fi fost aşa dispreţuit.

Meriţi un loc între primii 5, cum ai zis şi tu. Eu aş îndrăzni să spun că meriţi să fii pe podium, cel mai sus chiar. Pentru că ceilalţi sunt „toate-s vechi şi nouă toate"...
Se supun câte există,
Si de mii de ani încoace
Lumea-i veselă şi tristă;
Alte măşti, aceeaşi piesă,
Alte guri, aceeasi gamă,
Amăgit atât de-adese
Nu spera si nu ai teamă
.Glosă - Mihai Eminescu

Tu eşti o altă mâncare de peşte. Totuşi, nu-mi place absolut deloc costumaţia, scenografia. Dacă-s ideile tale - ok, dar dacă nu-s... Hmm. Cum am zis, fiecare cu gusturile lui.
GO, CEZAR!

Astea fiind zise, eu cred că Eurovision-ul are şi interese politice... România nu mai are ce să mai dea. Ne-au luat deja tot, multe le-am dat cu bună ştiinţă. Nu este vina concurenţilor/a melodiilor dacă nu vom câştiga niciodată. Am încercat cam tot până acum, dacă nici Cezar nu are şanse, vor mai trece zeci de ani (asta ca să fiu optimistă) până când vom avea. Dar numai dacă vom fi luaţi în considerare ca ŢARĂ/naţiune.

Post a Comment

0 Comments

>