Nu baza fericirea ta pe o persoană

Niciodată SĂ NU BAZEZI fericirea ta pe existenţa unei persoane! Acea persoană poate decide să plece din viaţa ta şi când va pleca va lua cu sine şi fericirea ta.

Învaţă să fii fericit cu tine însuţi. Învaţă să te încurajezi singur, să nu depinzi de nimeni. Nici material, dar nici sentimental. Cunosc pe cineva care mereu a luptat pentru independenţa materială..., dar independenţa sentimentală este mult mai de preţ şi infinit mai greu de câştigat.

Evident că un cuvânt de încurajare, venit de la cineva căruia îi pasă de tine, poate însemna enorm... însă invaţă să nu pretinzi/aştepţi mereu.
Nimeni nu are obligaţia să-ţi ofere un umăr pe care să plângi la infinit. Poate „merge” o dată, de două-trei-patru ori, DAR nu la nesfârşit. Pentru că viaţa-i grea pentru toţi. Şi tu nu-ţi dai seama că pretenţiile de acest gen sunt de natură egoistă.
Ce crezi tu că simte o persoană care este mereu lângă tine când ai nevoie de un cuvânt? Ce crezi că simte când te vede disperat? Când plângi şi-ţi blestemi soarta?! Dacă-i pasă, îi vei rupe inima.
Dacă nu, te va asculta ca pe o placă ruptă, și mai degrabă sau mai târziu, se va sătura de o asemenea atitudine. Mai degrabă sau mai târziu va zice „STOP, gata nu mai pot, am şi eu problemele mele. Să vorbesc despre ele nu mă ajută cu nimic.

Luptă pentru independenţa ta. Găseşte-ţi un hobby, o ocupaţie. Trebuie să existe ceva care să-ţi placă să faci.
Să te uiţi la filme poate, să citeşti, să împleteşti, să faci fotografii, să scrii pe un blog/forum/site, să găteşti, etc.etc. Etc.

O dată am încercat să-i explic cuiva personal aceste lucruri. S-a uitat la mine de parcă aş fi fost extraterestră. Mi-a zis că nu toţi suntem la fel... De parcă eu nu aş fi ştiut acest lucru... „Nu toţi pot lupta”...
ŞI DE CE NU AR putea? Cine-i împiedică?!
Doar ei înşişi. Atât. Știu că e greu, extrem de greu, să fii fericit... beh „fericit” e un cuvânt „greu”, să zicem mulţumit, mai degrabă, cu viaţa ta.
Să te plângi mereu nu te poate ajuta nici pe tine, nici pe cine este constrâns (dintr-un motiv sau altul) să te asculte.
Tu nu vei mai avea timp să lupţi pentru că-ţi consumi toate energiile plângându-ţi de milă.
Faptul acesta îţi va da o ameliorare TEMPORARĂ, după câteva minute/ore/zile problema se va reprezenta, căci ea nu a dispărut când te-ai plâns... Şi atunci iar te apuci de bocit, iar suni în dreapta şi-n stânga, iar îţi acuzi prietenii şi familia că te evită.

Să vrei pe cineva mereu să te asculte este unul dintre cele mai profunde sentimente de egoism ce am întâlnit.
Una e să vorbeşti, să te deschizi, să cer un sfat/o idee/o părere şi alta e să vorbeşti DOAR tu.
Să fie un dialog... adică: eu vorbesc – tu asculţi iar apoi: tu vorbeşti – eu ascult.

Nu numai TU ai probleme. Dacă eu nu vorbesc despre ele NU ÎNSEAMNĂ CĂ NU AM, dar că am învăţat să mi le rezolv (pe cât se poate). Dacă nu reuşesc să le rezolv din prima, încerc de sute de ori, până reuşesc.
Dacă nu au rezolvare învăţ să le accept, să mă resemnez... pentru binele meu şi al celor din jur. Dacă mă plâng fără să fac nimic înseamnă că mă doare fix în pix de cel care TREBUIE să mă asculte.
Dacă mă plâng despre toate... oare ce simte cel care mă ascultă? TE-AI GÂNDIT/întrebat VREODATĂ?! Sau doar sentimentele tale contează?!!!?!

Învaţă să lupţi pentru a găsi soluţii sau, dacă nu sunt soluţii, acceptă-ţi destinul, ţinându-ţi mintea MEREU ocupată cu ceva... în afară de durerea ta!

Dacă ai apreciat ce ai citit, un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc.

Seninătate şi putere de a combate îţi doresc. 

Post a Comment

1 Comments

  1. toata lumea are probleme cum e de altfel si tara noastra cu probleme!

    ReplyDelete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>