Urzica şi călcâiele crăpate

Cunosc pe cineva care are permanent călcâile crăpate. Dar foarte crăpate, ceva de nedescris. Te doare numai cât te uiţi. Până nu vezi nu crezi. Un adevărat chin.
Din câte am citit, unul dintre motive poate lipsa de calciu, vitamina E (şi predispoziţia  - multe altele pot fi cauzele).
Infuzia de urzică calmează durerile şi ajută la suportarea/vindecarea lor. Este un proces lung şi lent, dar dacă-l faci regulat, în fiecare seară, de exemplu, vei observa mari îmbunătăţiri.

Culegi urzici cu tot cu tulpine. 2 măini= 100 g. Cu cât sunt mai multe cu atât mai bine. Le speli. Pui apă la fiert (10 min). Pui urzicile într-un lighean unde întenţionezi să faci baia de picioare, torni apa clocotită peste, acoperi cu un prosop, laşi 10 min; după care verifici să vezi dacă e prea fierbinte. Să nu te opăreşti că nu faci treabă bună. Dacă-i prea fierbinte mai lasă descoperit până se răceşte destul. Introdu picioarele în lighean (lasă urzicile acolo, nu le mai poţi folosi la altceva) şi stai la „înmuiat” vreo 15 min. Cel puţin. Repetă operaţia în fiecare seară. Urzici sunt peste tot, tot anul dacă vrei.

Poţi face asta uitându-te la un film sau citind o carte. Nu-i prea mare deranjul şi nu-ţi răpeşte prea mult timp. Eu zic că pentru a te simţi mai bine şi a putea purta sandale, se merită!

După care te dai cu o cremă grasă, cu gălbenele de ex. Pune multă și trage-ți șosete în picioare.
Multă sănătate şi călcâie catifelate îţi doresc.

Dacă ţi-a plăcut şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook sau orice altă iniţiativă este apreciată. Mulţumesc.

Post a Comment

1 Comments

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>