Cald – frig

Toată iarna am văzut pe Facebook poze cu expresii de genul: „m-am săturat de frig şi de ninsoare... când vine vara?”. Eu însămi am postat câteva de genul. Mai încolo voi explica mai pe larg, de ce.
Acum unii au început deja să posteze expresii de genul opus: „mor de cald, mai bine era iarna; ce prost am fost să cred altceva”. Etc., etc., etc.

Mă frate, mă... pe cuvânt. Se ştie că iarna e frig şi vara e cald. Perioada nu-i aşa de lungă ca să uiţi de la anotimp la anotimp.
Hotărăşte-te odată! Ori îţi place caldul ori frigul! Şi nu te mai plânge în permanenţă, că natura nu ascultă de tine. Şi nici nu ţi-e mai bine dacă o faci. Sau ţi-este? Poate dacă te plângi te simţi răcorit dintr-odată? Măi să fie. Mie nu mi se întâmplă asta. :D
Resemnează-te şi fii bucuros atâta timp cât vântul nu-ţi ia casa pe sus; nu eşti inundat an de an şi grindina nu-ţi distruge tot.
Sunt o persoană extrem de friguroasă şi chiar nu suport frigul. În rest, accept orice. După ce am văzut natura abătându-se cu o furie de nedescris asupra satului în care m-am născut, am zis că nu o să mă mai plâng niciodată. Mai zic şi eu că-i cald, că am „simţuri”, dar NU mă plâng. T
oată iarna mi-au dârdâit chiloţii pe mine. Dacă sunt mai puţin de 27° Celsius e frig şi-mi îngheaţă mâinile, picioare, nasul şi urechile. :D Acesta este cel mai mare defect al meu.

Îmi pare rău de oamenii care, an de an, îşi pierd casele în faţa apei, sau acei care locuiesc în zone unde sunt uragane zi de zi. Aia e o situaţie de plâns.
Faptul că "bate" soarele e un lucru de nimic. Dacă nu eşti agricultor şi trăieşti din asta. Chiar şi aşa, se ştie că sunt riscuri. Natura nu ascultă de nimeni. Cum noi nu ascultăm de ea.

Aşadar, „zâmbeşte! Mâine va fi mai rău.” Murphy Dar dacă nu-ţi ia casa pe sus, atunci e foarte bine!


Post a Comment

0 Comments

>