Oglindă, oglinjoară...

E duminică!!!
--- NU?! Da, da.
--- Vezi ce-nseamnă să trăiești în pădure? Pierzi noțiunea timpului. :D
Vreau să te fac să zâmbeşti puţin. Asta dacă eşti acasă. Stai... dar ce faci în casă?! Ieşi AFARĂ!!!
Nu în sensul: „nesimţitule, ieşi afară” dar în sensul: „du-te (bă') afară că-i soare şi frumos”.
N-ai cu cine zici? Nici eu nu am dar.. jur: NU TREBUIE SĂ IEŞI în companie ca să te bucuri de o plimbare. Dacă ai un parc pe-aproape îţi recomand să ieşi şi singur. (uită-te la imaginea din dreapta. Eram singură şi RESPIRAM aerul libertăţii). Vei observa lucruri de care nu aveai idee că există. Crede-mă.
Aşadar, DUPĂ ce vei citi acest post, ieşi în natură. Da?... Promiţi?... (da, Cristina, sigur că da. Ce nu fac eu dacă zici tu...) :D Bine, aşa să fie!

Deci... azi dimineață (pe la 7) nu aveam chef să mă ridic din pat. Dar... natura mă chema cu insistență. Am ascultat-o (altfel ar fi fost bai), m-am spălat pe mâini şi m-am întors la (în?!?) pat.
Evident, nu am mai putut să adorm şi mi-am amintit unele lucruri care mi-au stârnit zâmbetul. Asta gândindu-mă la articolul „metode de agăţat made in Ro”. Nu sunt colegate întâmplările. Decât foarte puţin. Dar aşa-s eu, sar de la o idee la alta fără nicio noimă. Foarte îngrijorător.

Am câteva surori (câte? Multe.) şi deseori îmi povestesc întâmplări din viaţa lor. Astăzi voi scrie despre o conversaţie între două femei cam de aceeaşi vârstă.

Menţionez că sora în chestiune are culoarea pielii cam... bronzată (cuvânt folosit de Silvio Berlusconi referindu-se la Barack Obama. Și-a ieșit un scandal mondial. Berlusconi ăsta face de toate!).
Sora mea, aşa s-a născut. Dacă nu ar fi semănat cu tata aşa de/foarte bine probabil nu ar fi luat-o acasă de la casa de naştere. Dar.. sigur e fata lui. 100%! De unde naiba o fi luat culoarea aia?! E un adevărat mister. Poate era tata bronzat când au conceput-o. Curios este că acum are pielea albă. Bă'... ea şi cu Michael Jackson!
Oricum... pielea negricioasă îi conferea un aer „occidental” şi era foarte apreciată de masculii care o vedeau. Căsătorită la o vârstă fragedă (18 ani), pleacă printre străini. Nu, nu peste hotare, doar peste hotarele Moldovei (regiunea care aparţine încă României. Precizez pentru claritate. :D Am fost foarte rău insultată pentru că am omis să fac această distincţie.).
Acolo (ca şi aici), deşi era măritată, nu trecea neobservată. Mereu la 4 ace, elegantă (haine făcute pe măsură), demnă, dar MAI ALES surâzătoare.
Într-o zi se întâlneşte cu o consăteancă (parcă; nu-mi amintesc sigur, dar se cunoşteau de copile) care o priveşte din cap până-n picioare şi surprinsă îi spune:
--- „Ce te-ai schimbat Ileano (nu, nu ăsta-i numele surorii mele. E un pseudonim. :D), ce te-ai îngrăşat şi ce tare ai mai îmbătrânit!”
Ileana (sora mea), se uită la fiinţa din faţa ei care arăta JALNIC! Puţin zis. Îmbrăcată cu o cămaşă vânătă şi mult prea strâmtă pentru formele ei voluptoase. Fusta prea scurtă ce lăsa să se vadă un fund prea rotund şi ciorapii rupţi. Sandalele dezlipite. Părul neîngrijit. (mai erau şi alte lucruri în neregulă cu ea, dar nu merită). I-ai fi dat cu cel puţin 15 ani mai mult decât avea. 
Instinctiv surorii mele îi vine să replice:
--- „Tu vorbeşti? Te-ai uitat în oglindă?!” Dar fiind o persoană educată răspunde:
--- „Copiii, Saveto, copiii.” 

Morală/concluzie (etc.)

--- Schimbă dracului oglinda aia, că atunci când ţi-a zis că eşti cea mai frumoasă din regat a vrut doar să te ia la mişto!

Post a Comment

2 Comments

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>