Prostiți poporul cu televizorul

Suntem în 2013 şi lumea încă mai crede (orbeşte)  în ceea ce vede/aude la televizor.
În mod normal televizorul (ca şi ziarele/revistele, etc.) ar avea scopul de a informa lumea, nu de a minţi/induce în eroare/păcăli.
--- Despre ce?!
--- Păi despre toate, câte sunt/au fost şi se întâmplă.

Pe vremea lui Ceaușescu ne prosteau cu cei doi de la putere. 
Orice sărut era cenzurat, filme vedeam în anumite zile, femeile goale erau subiect tabu... dar mai ales nu asistam la certuri în direct pe toate posturile, la orice oră din zi şi din noapte.
Mă', mă îngrozesc pur şi simplu! Însă azi vreau să vorbesc despre reţetele ce se promovează în Tv. Cine mă cunoaşte mai îndeaproape ştie că am un blog culinar unde public reţete personale, simple, rapide; pentru studenţi, începători (sau total ignoranţi în această artă), vegani/vegetarieni, celiaci, diabetici. Încerc să gătesc cu ingrediente naturale şi să nu dau informaţii care pot pune în pericol sănătatea cuiva.

Într-o zi ajung la părinţi şi o ascult pe mama vorbind despre reţete ce se văd în Tv, referindu-se în special la o dulceaţă. Cum pentru noi (cumnata mea cu mine :D) era zi „de dulceaţă”, o aud cum spune că nu are dulcifix, (sau cum naiba s-o fi numit) şi că trebuie să meargă să ia.
Mă uit la ea şi nu-mi vine să cred ce aud.
--- „Mamă, dar cine ţi-a zis că trebuie neapărat să pui aşa ceva? Ştii că nu este ceva natural? Nu ai făcut toată viaţa dulceaţă (conserve, bulion, murături, compoturi, etc.) fără astfel de aditivi? De când foloseşti aşa ceva?!”
Mama răspunde:
--- „Păi aşa au zis la televizor că trebuie. De ce nu e sănătos? Ştii tu mai bine decât ăia de la televizor? Păi eu nu cred că pot minţi aşa!”
Şi m-am supărat grozav pe televizor, dar mai ales pe acei care din dorința nebună de a face bani, sacrifică cu bună știință sănătatea telespectatorilor creduli şi ingenui.
De aia eu nu am cablu/antenă etc. (că Tv am). Nu am ce vedea în Tv.
Pentru informaţii folosesc netul. Nu am nevoie de mai mult. Dar mă rup cumva de lume... nu mai ştiu ce se întâmplă departe, sau chiar la noi. Nu că m-ar interesa foarte mult. Na, am şi eu defectele mele. :D

Multă sănătate îţi doresc.

Post a Comment

1 Comments

  1. ohoo credula rau nu asa... mai ales cei care care urmaresc emisiunile astea de rahat.. mireasa pentru ful meu sau ochiul din umbra sau alta emisiune idiata printesa cumparaturilor... ca sa nu mai zic... tradati in dragoste si toate cele

    ReplyDelete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>