Se schimba oamenii?!

Raspunsul este: DA, categoric!
Se pot schimba atât in bine cat si in rau. Dar numai dacă vor ei.

Nu insista niciodata ca un om sa se schimbe pt ca asa vrei tu, am mai scris. Omul se schimba de obicei din iubire. Si nu are nevoie sa i se spuna, nu trebuie sa fie pistonat. Intelege si singur. Nu are nevoie de cine stie ce scoala.  Iubirea, daca-i adevarată, își va spune cuvantul.
De aceea cand iubesti pe cineva il iubesti asa cum este (cum ti-a spus ca este) sau pleci. Ca nimeni nu are dreptul sa impuna vointa proprie. 7 miliarde de oameni pe planeta, nu are cum sa nu existe si acel pe care-l cauti! Nu-ti pierde speranta.
Dar nici tu... nu minti asupra caracterului/personalitatii. Nu induce oamenii in eroare cum ca ai fi intr-un fel sau altul pe cand tu esti exact opusul.
Asa-ti bati joc si de el si de tine. Si va fi o relatie bazata pe minciuna pana cand iti arati adevarata fire si-atunci se duce naibii tot.

Fii cinstit si nimeni nu va dori sa te schimbe intr-o relatie... pt ca stie la ce sa se astepte.

Este viata ta iar daca te iubesti - nu minti, dar te expui cum esti. Din iubire si respect. Eviti suferinte desarte. Ca undeva exista si cineva ca tine. Ai doar putina rabdare, si, daca vrei, vei intalni acea persoana.

Dar fii cinstit si MATUR. Liber si independent. Responsabil, realist.

Post a Comment

16 Comments

  1. Sunt perfect de acord: oamenii se schimba! Daca vor (bine zici). Dar e foarte rau cand minti asupra caracterului. Nu e corect. Iti tai creanga de sub picioare.

    ReplyDelete
  2. Imaturii nu se schimba niciodata.

    ReplyDelete
  3. Nu prea raspunzi la comentarii...
    Oricum, un om care nici macar nu vrea sa stie cine este pentru ca este convins ca stie, nu se va schimba niciodata. Nimeni nu-i poate deschide ochii daca el nu vrea. Multi oameni sunt asa, nu-ti pierde vremea cu ei. Sunt unii care merita, dar nu toti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi cer mii de scuze, chiar răspund la mesaje, doar că am avut o perioadă un pic bizară. De-acum o să fiu prezentă. Da, așa-i, nimeni nu se schimba dacă nu vrea... dar mai rău e când nici măcar nu realizează/nu acceptă/nu vrea să vadă că așa nu poate merge înainte. Asta e viața.

      Delete
  4. Da, chiar, pe unde esti Cristina? De obicei raspunzi imediat. N-ai patit ceva sper.
    Si eu sunt de parere ca oamenii se pot schimba. Dar din mai multe motive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eheheh... pe unde nu am fost... Sunt super ok, merci fain. :)

      Delete
  5. tot pe la tine am citit cum ca nu avem dreptul sa pretindem de la nimeni schimbarea. Poate nu am inteles foarte bine, dar nu prea sunt coerente afirmatiile tale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Continui să afirm cu tărie că nimeni nu are dreptul să impună nimănui schimbarea dacă acel cineva a fost ONEST în privința caracterului/personalității. Dar când zice că este într-un mod și se comportă într-altul, atunci are DATORIA de a fi cum a zis. Și-atunci trebuie să se schimbe. :)

      Delete
  6. majoritatea baietilor din jurul mei se lauda cu tot felul de chestii. dupa ce ajungi sa ii cunosti mai bine, iti dai seama ca nu au nimic in cap. se dau mare si nici nu realizeaza ca adevarul este departe de cuvintele lor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tipic bărbătesc, din nefericire. Unii își dau seama că greșesc și devin maturi, alții niciodată. Foarte greu și trist.

      Delete
  7. categoric eu zic ca se schimba doar ca trebuie sa vrei! si sa ai vointa

    ReplyDelete
  8. codreanu petronela7 February 2014 at 01:21

    eu m-am schimbat foarte mult din subpotenta am devenit prepotenta,instinctul supraviventei e de vina,nu iubirea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur, sunt cazuri și cazuri. Unul se schimbă ca să supraviețuiască. :D

      Delete

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>