La mulți ani, Mihail...!

Astăzi, 8 noiembrie, Biserica ortodoxă sărbătorește sfinții Gavriil și Mihail.
Catolicii au sărbătorit pe 29 septembrie

„Dintre cei 1.351.431 de români care îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, 597.620 sunt femei, iar 753.811 sunt bărbaţi.
Majoritatea femeilor, respectiv 358.003, poartă numele Mihaela, iar alte 229.334 - Gabriela.
De asemenea, 6.582 de femei se numesc Mihaiela, 3.506 poartă numele Gabi, 161 se numesc Găbiţa, 25 au fost botezate Mişa, iar pe nouă (9) le cheamă Michi.
Dintre bărbaţi, 366.396 poartă numele Mihai, iar 259.093 - Gabriel. Alţi 55.014 au fost botezaţi Mihail, 28.073 - Mihăiţă, 20.792 - Gavril, 7.777 - Mihnea, iar 7.502 - Gavrilă.”
Citat luat de pe Realitatea net


Cine au fost Mihail și Gavriil!?
Dacă nu ai văzut SUPRANATURAL (serialul meu preferat), îți spun că au fost niște îngeri cu ceva mai multe puteri decât îngerii normali/obișnuiți. :p

Iată un fragment (despre Mihail) din articolul de pe Wikipedia:
Arhanghelul Mihail este un arhanghel în învățăturile creștine, evreiești și islamice. 
Romano-catolicii,ortodocșii, anglicanii și luteranii fac referire la el spunând „Sfântul Arhanghel Mihail”sau „Sfântul Mihail”.
În ebraică, Mihail înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?”, care este interpretată în mod tradițional ca o întrebare retorică: „Cine este ca Dumnezeu?” (la care se așteaptă un răspuns negativ), pentru a sugera faptul că nimeni nu este ca Dumnezeu. În acest fel, Mihail este reinterpretat ca un simbol de umilință în fața lui Dumnezeu.
În Noul Testament, Mihail conduce armatele lui Dumnezeu împotriva forțelor lui Satana în Cartea Apocalipsei, unde în timpul războiului din cer îl învinge pe Satana. Sanctuare creștine pentru Mihail au apărut în secolul al patrulea, când a fost văzut pentru prima oara ca un înger vindecător, iar apoi de-a lungul timpului ca un protector și lider al armatei lui Dumnezeu, împotriva forțelor răului.”

Un citat de pe Puterea.ro (despre arhangeli)
„Arhanghelul Gavriil a fost trimis de Dumnezeu la Fecioara Maria să-i vestească taina cea mare a întrupării Domnului şi tot el a adus drepţilor Ioachim şi Ana vestea zămislirii Maicii Domnului. 
În folclorul religios românesc, Arhanghelul Mihail este un personaj mai venerat în comparaţie cu Arhanghelul Gavriil. El poartă, uneori, cheile Raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este sortit să moară, sau la picioarele lor, dacă le este hărăzit să mai trăiască.”

Vreau să urez, din nimă, tuturor celor ce-și sărbătoresc ziua numelui un călduros „La mulți ani (fericiți)!”
Să vă fie viața frumoasă!!!

Post a Comment

0 Comments

>