Manipularea

Nu voi da definiția din dicționar, există site-uri specializate și competente care se ocupă de așa ceva, voi scrie exclusiv părerea mea.

Manipularea este o adevărată artă. Multe persoane se nasc cu această predispoziție, altele și-o însușesc (citind = învățând) de-a lungul timpului.
Mulți oameni pierd ani din viață căutând cu disperare modul cel mai ușor de a manipula pe alții.

Unii nici nu-și dau seama că o fac, alții o fac dinadins profitând cu nerușinare de orice om, animal sau lucru.
Deși manipularea nu este întotdeauna făcută cu singura intenție de a câștiga ceva în detrimentul altuia, pentru mine nu este ceva pozitiv, dimpotrivă. Dacă îmi dau seama că cineva din anturajul meu face acest lucru, renunț la compania lui instant. Nu pierd nimic, câștig.

Hai să dau un exemplu clasic și foarte „la modă”
Precizare: o să vorbesc despre sexul opus din practicitate (și subiectivitate... hai măi, sunt și eu om :D) și pentru că am cunoscut personal câțiva „șmecheri de genul” și-am rămas foarte negativ impresionată.
Unii bărbați, din motive foarte evidente, vor să cucerească cât mai multe inimi (corpuri, mai bine zis; nu aș vrea să stârnesc polemici...) dar nu prea au cu ce „să se laude”. Văd pe alții care au o groază de gagici și devin invidioși/geloși. Atunci încep să se agite, să întrebe pe unul și pe altul, căutând chiar informații pe net.
Nu e că ai nevoie să cauți mult căci netul e plin de astfel de învățăminte.
Și pierd luni/ani să învețe ce să zică/cum să se comporte/cum să se îmbrace/cum să arate ca să poată sări dintr-un pat în altul.

Unul dintre învățăminte este că trebuie să arăți bine/să ai mușchi ca fetele să cadă în limbă. Și asta nu ar fi ceva atât de rău dacă nu ar deveni obsesionali făcând greșeli (de alimentație și eforturi excesive) pe care le vor plăti peste diferiți ani.

Unii chiar reușesc să agațe la greu... întrebarea este:
--- PE CINE poți agăța tu, folosind aceste tactici/tehnici (superficiale și penibile) de manipulare?
Pentru că eu, de ex, nu dau doi bani (ca să nu zic „nici mucii”) pe unul care are o carapace de broască țestoasă atrofiată pe abdomen.
Mie, acest aspect fizic îmi spune că tipul în cauză pierde tot timpul la sală în loc să învețe ceva ce-l poate ajuta efectiv. Acești oameni mie îmi crează dezgust, sincer!
Nu zic că nu e important aspectul fizic, dar la naiba, una e să fii în formă, și alta e să pierzi 8 ore pe zi la sală (poate te și îndopi de steroizi, dracu știe), ca să placi unor fufe.

Odată i-am spus (unuia) clar și concis că-s numai vorbele de el (e gol pe dinăuntru), și apoi i-am expus și motivele pe care m-am bazat când am făcut o astfel de afirmație, el a zis că face asta ca să-și demonstreze SINGUR că „poate”!
---„Wow, ce poți, frate?! Să minți/să-nșeli/să induci în eroare intenționat?! E ceva cu care să te lauzi?! Ești ca un balon... dacă-ți bag un ac (în...) te spargi și zbori departe. Brrrrrrrr..”

Nu mai ating celelalte aspecte, că nu vreau să plictisesc mai mult.
Închei cu o sugestie, dacă te interesează. Din partea uneia care-i foarte atentă la siluetă, dar mai ales la adevărata personalitate a unei persoane. 
--- NU MAI PIERDE TIMPUL cu astfel de idioțenii, învață mai bine să fii OM/educă-te/informează-te/CREȘTE; și atunci vei atrage persoane cu materie cenușie în cap.
Dar poate tu nu vrei o persoană lângă tine, ci doar un corp.
Cum îți așterni, așa dormi.” Cunoști vorba aia, nu?!

Bineînțeles că cine are urechi o să audă, dar unii nici măcar nu-s interesați. Cred că fac bine ceea ce fac... și este trist.

**
Daca ai apreciat, te rog da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea.
Dar mai ales nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.

Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.

PS - Cand cauti ceva pe blogul meu in bara de cautare trebuie sa scrii o combinatie de cuvinte cu si fara diacritice. Ex. Cum sa uiti pe cineva Cum să uiți pe cineva, Imi  Îmi, Curatat Curățat, etc.
Asta pentru ca, din nefericire, sablonul meu are o setare aiurea si nu stiu cum sa o schimb. 






Post a Comment

4 Comments

Într-o lume plină de critici și negativitate, schimbăm perspectiva: să împărțim iubire. 🌟
PS 1 Dacă nu vrei să comentezi ca Anonim, penultimul rând din "Comentaţi ca Comment as/Name/URL:" dă posibilitatea de a-ţi scrie numele (cu sau FĂRĂ adresă URL).
PS 2 Dacă nu răspund repede este pentru că nu am acces la internet. Mai merg în pădure uneori.:D Mulţumesc.

>