Complimente gratuite

Dacă tot am vorbit despre sfaturi gratuite hai să vorbesc şi de complimente gratuite. Gratuit înseamnă fără bani... :p dar, în acest context, înseamnă „degeaba, aiurea, fără baze, de complezenţă, din interes, etc.”

Sunt vanitoasă (recunosc) şi-mi plac complimentele. Le ador. "Vanitate, numele tău e femeie".  Dar să vină din partea cuiva care contează pentru mine. Nu aşa, aiurea, de la cineva care speră să obţină ceva, că nu mă prosteşte nimeni. Serios. E pierdere de timp cu mine. Poate unele femei (în perioade vulnerabile) cred şi cad în capcane care mai de care mai periculoase.
Şi eu am crezut o dată, (dar le meritam)... apoi s-au dovedit a fi complimente din interes. Fir-ai tu de ticălos! Aşa-mi trebe' dacă stau închisă ca o călugăriţă. M-am sălbăticit şi am „pus botul”. O dată. Atât, şi mi-a fost deajuns! " ... Ruşine mie dacă mă las înşelat a doua oară." 
Am fost înscrisă pe un site unde primeam nişte complimente (dar şi insulte) de te ameţeau. Unele mă făceau să râd, altele mi se păreau penibile... „ce n-aş da să fiu cu o fată ca tine”, „aş risca totul pentru tine” „ai un corp angelic” (???!), „eşti foarte frumoasă pentru vârsta ta”. Etc. etc...
--- „Adică, ce vrei să spui cu „pentru vârsta ta”?! Dar câţi ani am, frate? 90?! Li cine a zis că o femeie de 90 de ani nu poate fi frumoasă? Cunosc o mulţime!” Ăsta-i compliment?

Complimentele se fac din inimă (dacă-s adevărate) sau nu se fac deloc! Poţi să le faci din diplomaţie, dacă-i cazul, dar nu pentru a câştiga ceva ci pentru a nu răni. Dacă nu eşti capabil, lasă-te de sportul ăsta.  Nu te pricepi şi faci mii de gafe.

Tu, care citeşti, eşti o persoană foarte frumoasă...
--- Vezi? Ăsta e un compliment din interes.. sper să te mai întorci, de aia am scris fraza asta. :p Este un exemplu, de fapt.
Acum serios, mă gândesc că cine mă citeşte tre' să fie obligatoriu frumos (măcar pe dinăuntru)! Nu se poate altfel! Iar frumuseţea este relativă şi subiectivă. Ce-mi place mie, ţie poate ţi se pare monstruos. Şi viceversa. 

Buhu

Post a Comment

0 Comments

>