Creme autobronzante

Vine vara, bine-mi pare... am şi eu o piele albă dar vreau să mă bronzez. Bronzul este foarte la modă. Că-i iarnă, vară, plouă sau tună, mulţi vor un ten creol.
Şi ce-mi place mie culoarea asta! Ce bine le stă celor cu ochi albaştri/verzi! Sunt invidioasă!
Mulţi se întreabă dacă cremele autobronzante funcţionează sau sunt apă de ploaie. Hmm. Eu, până acum câţiva ani, habar nu aveam că există aşa ceva. Nu aş fi crezut că funcţionează-n ruptul capului. Şi totuşi... a trebuit să-mi schimb ideea.
Acum vreo 8 ani, eram în vizită la sora mea care locuia într-un oraş pe malul mării (Ligure). Zi de zi mergeam pe plajă, dimineaţa câteva ore, după amiaza târziu, la fel. Atenţie mare la când şi cum te expui la soare. Voi scrie un alt articol despre asta.,
Seara făceam un duş cald spre rece după care mă dădeam cu o cremă „după soare” care habar nu aveam că era autobronzantă. În câteva zile (6-7) m-am înnegrit ca o cioară. Nepoata mea, care era de mai mult timp în oraş, era mai puţin "neagră". Nu înţelegeam de ce şi cum, mai ales că mă „înnegresc” destul de lent, în general. Într-o zi observ că între degetele (de la mâini) pielea îmi era mult mai albă, verific corpul şi observ şi sub braţ aceeaşi chestie. Şi-atunci fuga să văd ce fel de cremă e aia pe care o foloseam. Am încremenit când am văzut că era autobronzantă, nu observasem când am cumpărat-o.
Sincer nu mă gândisem să grăbesc bronzarea în halul ăsta. Dar toată lumea mă admira şi mă invidia. Mai ales când m-am întors în oraşul meu de pe câmpie.

Aşadar, concluzia e una: cremele autobronzante funcţionează!!! Dar, MARE grijă: întinde-o pe tot corpul, în fiecare seară, pe pielea curată. Nu uita de sub braţ, între degete, PESTE tot. Altfel vei păţi ca mine. Că îmi venea în minte să port mănuşi, ca să-mi ascund petele „albe”/nebronzate.

Optează pentru creme care conţin ingrediente naturale. Magazinele de mai jos comercializează cu succes astfel de produse. Click pe nume să-ţi faci o idee de cam cât costă. Unele sunt mai scumpe altele, mai puţin.

Biocosmetics, dar cele mai ieftine (cu ingrediente naturale) am văzut că sunt produsele de la Yves Rocher. Click pe link-uri, te vor duce direct la magazinele lor on line.

Şi nu uita să mănânci mult morcov crud, în salate. Cică "prepară" pielea la soare.  Trebuie neapărat să condimentezi cu ulei altfel nu se pune. Boh, nu sări pe mine; aşa am citit.

Îţi doresc să obţii culoarea pe care o vrei tu. Dar negru - negru nu-i chiar. hmm..., frumos. Oricum, gusturile NU se discută! :p

PS. În cazul în care ţi-a plăcut/eşti de acord cu ceea ce ai citit, un like/share la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc

Post a Comment

0 Comments

>